in

Greta Thunberg kåret til årets person

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) er kåret til årets person av det amerikanske magasinet Time. Hun er den yngste som får utmerkelsen noensinne.

16-åringen blir også den første svensken som får utmerkelsen, som betegner en person, en gruppe eller ide, som har satt et markant preg på året som gikk.

Thunberg ble kjent da hun begynte sin skolestreik foran den svenske Riksdagen i fjor sommer. Inspirert av den unge klimaaktivisten har titusenvis av barn rundt om i verden engasjert seg i klimasaken.

I flere tiår har forskere og aktivister slitt med å få verdens-ledere til å ta klimatrusselen på alvor, men i år har en tenåring på en eller annen måte fått verdens oppmerksomhet, skriver Time i sin artikkel om Thunberg.

I disse dager deltar svensken på FNs klimatoppmøte i Madrid.

Den svenske 16-åringen har ingen magisk løsning på klimakrisen, men hun har klart å skape et globalt holdningsskifte og en verdensomspennende bevegelse som krever endring, skriver Time, som i nær 100 år har kåret Person of the Year, eller årets person.

Times sjefredaktør, Edward Felsenthal, forklarer på Times hjemmeside hvorfor tittelen har tilfalt nettopp Thunberg.

For å slå alarm over menneskehetens destruktive forhold til det eneste hjem vi har, for å komme med en stemme, som skjærer gjennom bakgrun-nen og grenser i en fragmentert verden, sier sjefredaktøren.

Times kåring går tilbake til 1927. Prisen har gått til statsledere, forretningsfolk, politikere og til og med til «datamaskinen».

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Møbel-giganten lkea har aldri solgt for mer enn de gjorde i fjor. Nå lover de en klekkelig bonus som takk.