in

Jumanji: The Next Level: Tøys og fanteri

I fjor, ut av det blå, kom «Jumanji: Welcome to the Jungle», og sjokkerte alle ved å være ordentlig bra. Bak den tøysete plakaten, som bebudet en ny versjon av en film alle hadde glemt («Jumanji» fra 1995), lå en leken sjarmbombe av en familiefilm der fire tenåringer ble sugd inn i et gammelt dataspill, og fikk avatarer som var drastisk annerledes enn sitt virkelige jeg.

Mye av den fnisete moroa sprang ut av å se avatarene, spilt av genuine filmstjerner, være tenåringer på innsiden som ikke visste hva de skulle gjøre med de nye kroppene sine. Jack Black som instagramdronningen Bethany, innesperret i en skjeggete og korpulent geografs kropp, var høydepunktet.

Mye av sjarmen er bevart i årets oppfølger, «Jumanji: The Next Level». Dwayne Johnson, Arne Gillan, Kevin Hart og nevnte Black er fremdeles de tapre avatarene, evig fanget i et eksotisk spill univers med maks tre liv åta av.

Men nå klarer spillet også å trekke inn en grinete bestefar (Danny DeVito, hvor har du vært så lenge?) og hans gebrekkelige kamerat (Danny Glover), som får krefter de ikke har hatt på mange år. Det er søtt og morsomt.

Som med så mange oppfølgere fungerer «Jumanji: Call of the Jungle» best for de som så og likte den første filmen, og som iblant blir noe krampaktig i anstrengelsen for å finne på noe nytt. Intrigen er ikke glassklar, for å si det sånn, men det er da heller ikke en film man går og ser for intrigen.
Du går og ser den for å komme inn i et eksotisk eventyr, og for å se lite selvhøytidelige skuespillere vise frem hvordan det kan gå når kropp og sinn er på kollisjonskurs, og de morsomme menneskelige trekkene som avsløres i samme slengen. Og det får du i rikt monn.

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Dette skal «Farmen»-vinner Erik Rotihaug gjøre nå

Skulle køpe ferdigpizza – vant en million i førjulsgave